ŽENSKE V GRADBENIŠTVU

Srečanje z ženskami, ki delajo v gradbeni panogi

23. maj 2024

Švicarija, zelena oaza v središču Ljubljane

Panelna razprava s strokovnjakinjami o njihovih izkušnjah, izzivih in uspehih.
Navdihujoča predavanja žensk, ki so dosegle pomembne mejnike v gradbeništvu.
Zdravje, dobro počutje in ravnovesje.
Mreženje, spoznavanje in izmenjava izkušenj s kolegicami v panogi.
Previous slide
Next slide

Datum in kraj izvedbe
23. maj 2024 I 9:30 – 16:00

Kotizacija
330 EUR z vključenim DDV na udeleženko/udeleženca

Plačilo kotizacije
Podjetje: EDUCENTER d.o.o.
Sklic: 00 2024 – 5
Številka trr: SI56 3400 0101 5589 394
Banka: Sparkasse

Dodatne informacije
041 348 363 I info@educenter.si

Leta 1835 so v parku Tivoli nad Tivolskim gradom prvič odprli leseno gostišče, imenovano Schweizerhaus, v kateri se je zbirala nemško govoreča ljubljanska elita. Zaradi specifične arhitekture je gostišče spominjalo na alpsko hišo, prav zato so ji nadeli ime Švicarija. V svoji pestri zgodovini je bila vedno priljubljeno gostišče, kavarna ter hotel, v njej se je prepletalo pestro kulturno in družabno življenje.

V Švicariji je imel Ivan Cankar  sobico čisto na vrhu, v kateri je napisal svoj polemični spis Bela krizantema, preden se je preselil na Rožnik in tam dokončal svoje delo.

Če boste prišle z osebnim avtomobilom, lahko parkirate na urejenih parkiriščih Tivoli 1 in Tivoli 2. Čakal vas bo še kratek peš “vzpon” do Švicarije. Visokih pet ne priporočamo.

Okrogla miza je potekala 8. marca 2023, v okviru sejma Megra. Sodelovale so: prof. dr. Violeta Bokan Bosiljkov, dekanja Fakultete za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani, prof. dr. Vesna Žegarac Leskovar, dekanja Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo v Mariboru, dr. Vanja Samec, mednarodna strokovnjakinja v svetu mostogradnje, predsednica mednarode sekcije IABSE – BIM, mednarodna svetovalka, Maja Golubovič, vodja projektov v Pomgrad d.d., mag. Tanja Mahne, vodja ponudbenega oddelka v Strabag d.o.o. ter Katja Jenko, magistrska študentka gradbeništva. Okroglo mizo je povezovala Tina Bučić z DRI upravljanje investicij d.o.o. 

Koga vabimo

Vabimo ženske, ki delajo v gradbeni panogi

Inženirke gradbeništva in geodezije, vodnega in komunalnega inženirstva, gradbene tehnice, študentke gradbeništva, inženirke za ceste in promet, arhitektke, zaposlene na občinah na področju investicij, cest in prometa, druge ženske, ki kakorkoli delajo v gradbeništvu in bi rade prisluhnile navdihujočim izkušnjam drugih žensk.

Vabimo tudi moške,

ki želijo prisluhniti navdihujočim zgodbam kolegic in njihovim izkušnjam.

Program bo objavljen v kratkem.