PLENARNI DEL
SLOVENIJA, KOLESARSKA DEŽELA

Aktivnosti države in občin, pogled v tujino, kolesarska infrastruktura, prometna varnost, spodbujanje kolesarjenja med mladimi – za Slovenijo, kolesarsko deželo.

KOLESARJENJE OD DOBROVNIKA DO BUKOVNIŠKEGA JEZERA

Nekaj kilometrov ravninskega kolesarjenja od Dobrovnika do neokrnjene narave, v bližino energetsko blagodejnih točk in izvira vode Svetega Vida.

OKROGLA MIZA OB JEZERU
KAJ NAM ŠE MANJKA?

Od kolesarskega turizma do trajnostne mobilnosti – kako skupaj razvijati Slovenijo v zeleno, zdravo, kolesarjem prijazno državo in odpirati poslovne priložnosti.

KOLESARJENJE OD DOBROVNIKA DO LENDAVE PO EUROVELO 13

Enkratna kolesarska izkušnja v  Prekmurju, doživetje evropske kolesarske povezave EuroVelo13 z ogledom Vinariuma in vrhunsko prekmursko kulinariko. 

Prijavite se na brezplačne novice o kolesarski infrastrukturi, turizmu, ponudbi za kolesarjem prijazno okolje in druge novice, ki jih pripravljamo do kongresa.

OBČINA GOSTITELJICA DOBROVNIK

 

Občina Dobrovnik je ustanovljena leta 1998 in leži na območju, kjer je nekoč bilo Panonsko morje. V pomurskem in slovenskem merilu sodi med majhne občine. Meji na štiri občine: Moravske Toplice, Turnišče, Kobilje in Lendava. Vsled neposredne bližine sosednje Madžarske se intenzivno povezuje tudi z tamkajšnjimi obmejnimi območji.

Bukovniško jezero pri Dobrovniku s svojimi energetskimi točkami, sprehajalnimi in kolesarskimi potmi in odličnimi ribolovnimi razmerami privablja vse več turistov. Glas o neokrnjeni naravi, blagodejnih točkah in kapelici Svetega Vida sredi gozda se je razširil daleč. Tudi voda iz Vidovega izvira, ki se nahaja v neposredni bližine kapele, ima energetsko moč ter zdravilne učinke pri odpravljanju težav vida, sluha, prebavil, živčevja in kože.

Poznan je tudi Vidov kolesarski maraton, ki ne mine brez kolesarskega kluba Ocean Orchids Cycling Team, ki je nastal iz kolesarskih tur štirih kolesarskih zanesenjakov. Deluje od leta 2015 in ga podpirata lokalni podjetji Ocean Orchids in Nograd.

Partnerji kongresa

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? Z veseljem smo vam na voljo

Telefon

Ime: Vladka Šalej
Telefon: 00 386 41 348 364

Elektronska pošta

e-pošta: info@educenter.si