POSVET O OBČINSKIH CESTAH

IN PROMETU 2024

15. in 16. maj 2024

Koper, Gledališče Koper

Koper letos praznuje 1500 let

Sodelovanje države in občin

Primeri dobrih občinskih praks

Cone 30 in druge omejitve hitrosti

Zapore, obvozi in obveščanje

Pozor, divjad na cesti

Datum in kraj izvedbe
15. in 16. maj 2024 I obala

Kotizacija
410 EUR za oba dneva 

Zgodnja prijava
350 EUR za oba dneva 

Plačilo kotizacije
Podjetje: EDUCENTER d.o.o.
Sklic: 00 2024-8
Številka trr: SI56 3400 0101 5589 394
Banka: Sparkasse

Dodatne informacije
041 348 363 I info@educenter.si

Koga vabimo

Predstavnike občin

Vabimo župane in druge predstavnike občin, ki se ukvarjate občinskimi cestami in prometom, zagotavljanjem dobrih cest, razvojem trajnostne mobilnosti, zagotavljanjem prevoznosti ob izrednih dogodkih, zagotavljanjem prometne varnosti in upravljanjem s hitrostmi na občinskih cestah ter drugimi izzivi prometne infrastrukture in mobilnosti v lokalnem okolju.

Načrtovalce in postavljavce prometnih ureditev

Vabimo načrtovalce prometnih ureditev, zapor in obvozov v primeru izrednih dogodkov, ponudnike prometne signalizacije in prometne opreme za vodenje prometa, postavljavce in vzdrževalce cestnih zapor oziroma vse, ki želite izvedeti, kako učinkovito upravljati s prometom v naseljih, okolici šol in ob izrednih dogodkih.

Izvajalce del

Vabimo izvajalce investicijskega in rednega vzdrževanja občinskih cest, izvajalce obnove občinskih cest po UJMI 2023, gradbena in cestna podjetja, komunalna podjetja, samostojne podjetnike, ponudnike mehanizacije in opreme.

Ponudnike

Vabimo tudi ponudnike opreme in storitev za upravljanje s cestam in prometom, prometne signalizacije, mehanizacije, informacijske tehnologije, oziroma vse, ki želite predstaviti vaše izdelke in storitve, ki so lahko v pomoč občinam ali izvajalcem del.

Kotizacija

zajema udeležbo na posvetu, pogostitve med odmorom za kavo, večerjo konec prvega dneva, pdf gradiva, ki jih udeleženci prejmejo po elektronski pošti. V kotizacijo ni vključena nočitev.

Zgodnja prijava

do 10. marca 2024

350 EUR

Znesek velja za udeleženca in vključuje DDV.

Redna prijava

od 10. marca dalje

410 EUR

Znesek velja za udeleženca in vključuje DDV.

Program

 • 9:30 - 11:00

  Zapore cest, obvozi, pretočnost in prometna varnost

  Cestne zapore in obvozi so potrebni v primeru del na cesti, izrednih dogodkov in različnih prireditev. Kakše so dobre prakse načrtovanja in vzpostavljanja cestnih zapor in obvozov, kako poteka sodelovanje občin z Direkcijo RS za infrastrukturo, kakšne so izkušnje in težave v praksi in kako jih reševati.

  Uvodni predavanji:

  Zapore cest in obvozi ob izrednih dogodkih v praksi
  Srečko Šestan, Uprava RS za zaščito in reševanje
  Načrtovanje cestnih zapor in obvozov - Primer zapore Dunajske ceste v Ljubljani
  Gregor Pretnar, PNZ svetovanje

  Razprava: Izzivi cestnih zapor in obvozov na občinskih cestah v praksi – kaj lahko izboljšamo?
  Sodelujejo: Miloš Dular, Direkcija RS za infrastrukturo, Srečko Šestan, Uprava RS za zaščito in reševanje, Gregor Pretnar, PNZ svetovanje, predstavnik Občine, predstavnik izvajalca del

 • 11:00 - 11.30

  Odmor

 • 11:30 - 13:30

  Upravljanje s hitrostjo in prometna varnost v občinah

  V naseljih in okolici šol in vrtcev, se vse pogosteje pojavljajo cone 30, nova prometna signalizacija pa vpeljuje tudi območja s še nižjo hitrostno omejitvijo. Med občani so območja z nizkimi omejitvami hitrosti pogosto prepoznana kot sredstvo za polnjenje občinske blagajne. Katere omejitve hitrosti so verodostojne, varne in v skladu s predpisi in kako občine sodelujejo z DRSI?  Predstavili bomo nekaj primerov pogostih prekoračitev hitrosti na konkretnih primerih prometnih ureditev v občinah in iskali ustreznejše rešitve, ki bodo varnejše za vse udeležence v prometu.

  Vsebinski sklop bo moderiral Miha Merljak, TV oddaja Avtomobilnost

  Sodelujejo: Miloš Dular, Direkcija RS za infrastrukturo, Goran Jovanovič, Appia d.o.o., Gvido Modrijan, Struktura d.o.o., Klemen Terbovc, Mestna občina Celje

 • 15:30 - 17:00

  Strokovni ogled

 • od 19.00 dalje

  Večerja in kraljica cabareta Tjaša Fajdiga

  Tjaša Fajdiga je mlada, temperamentna Primorka, ki že od malih nog poje in pleše. Je magistra muzikalnega performansa ter diplomirana jazz pevka. Svoj talent je izpopolnila v Londonu na Kraljevi akademiji za glasbo (Royal Academy of Music – kjer je študiral tudi Sir Elton John, ki je še danes glavni podpornik in pokrovitelj akademije). Leta 2021 je tu tudi magistrirala. Tjaša Fajdiga je prva Slovenka, ki je bila v zgodovini Akademije sprejeta v program muzikala in zaradi izjemnega talenta v celoti štipendirana s strani akademije.

 • 9:30 - 10:15

  Predavanje

 • 10:15 - 12:00

  Pozor - divjad na cesti!

  Na slovenskih cestah je postavljenih skoraj 2000 prometnih znakov, ki opozarjajo na odseke, kjer obstaja še posebej velika nevarnost, da bo pred vozilo skočila divjad. Kljub temu se vsak dan v povprečju povozi kar 15 prostoživečih živali, opozarjajo lovci. Kako ukrepa DRSI in kako občine, kakšno je sodelovanje upravljavcev cest z Lovsko zvezo Slovenije, kakšna je učinkovitost odvračal v praksi.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Storitve in ponudbo bodo za občinske ceste bodo predstavili:

Mogoče vas zanima tudi