Kolesarski turizem je v vzponu. Postaja priložnost za razvoj gospodarstva in razcvet lokalnih okolij in regij. To že dodobra izkoriščajo v sosednji Avstriji.

Vabimo vas na strokovno ekskurzijo v družinski kolesarski Funsport-, Bike- & Skihotel TAUERNHOF, kjer po končani zimski sezoni začnejo s kolesarskim turizmom in so med vodilnimi ponudniki v Salzburški regiji. S ponudo kolesarskega turizma so začeli že leta 1995. Po besedah Theresie Harml, lastnice in vodje hotela, je kolesarski turizem v zadnjih dveh letih eksplodiral.

Na strokovni ekskurziji boste izvedeli kako so začeli, kako se v kolesarsko destinacijo razvija Flachau in cela regija, kdo pri tem sodeluje in kdo vse lahko s kolesarskim turizmom zasluži. Izvedeli boste tudi, zakaj so se v Funsport-, Bike- & Skihotel TAUERNHOF odločili za milijonsko investicijo, kaj zajema in kaj si od nje obetajo. Prav tako boste lahko izkusili ponudbo, ki jo v njihovem hotelu doživijo kolesarski gostje – od vrhunskega razvajanja v wellnesu, do tehničnih treningov in vodene kolesarske ture.

Koga vabimo:
– predstavnike kolesarskih hotelov,
– predstavnike občin,
– predstavnike ponudnikov storitev in opreme za razvoj kolesarjenja,
– druge, ki v kolesarskem turizmu vidijo priložnost za razvoj.

"Leta 2014 smo bili prvi, ki smo na našem področju zgradili pump track, zdaj so pump tracki povsod. Že sedaj imamo poleg hotela poligon za učenje kolesarskih tehnik. Kolesarski turizem postaja podoben smučanju. Vse več hotelov ponuja kolesarjenje in storitve za kolesarje, mi pa hočemo biti prvi, zato smo se odločili za večmilijonsko investicijo. Na levi strani hotela bomo zgradili nov kolesarski poligon, ki bo na voljo vsem, ne samo gostom našega hotela. Naša ideja je, da moramo v Flachau privabiti kolesarske goste, da bodo rekli, uau, tam se nekaj dogaja, to moramo videti. Želimo ostati vodilni v ponudbi kolesarskega turizma,”
Theresia Harml
Funsport-, Bike- & Skihotel TAUERNHOF

Kotizacija

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? z veseljem smo vam na voljo

Telefon

Ime: Vladka Šalej
Telefon: 00 386 41 348 364

Elektronska pošta

e-pošta: info@educenter.si